Zoek

Kwark exotic

Mijn eten kent fases. Ik bedoel niet van diëten en zo, dat is verleden tijd. Wel soms van opletten in bikini periodes en loslaten wanneer ik nood heb aan comfort food. Maar over zo’n fases heb ik het niet. Ik bedoel fases als in hypes. Die van de spruitjes is enigszins voorbij. Ik eet nog maar 1 keer per week diepvriesspruitjes met ketchup in plaats van 5 keer. Afgelopen zomer had ik een berg-sla-met-omelet periode (’s ochtend, ’s middags en ’s avonds). Daarnaast passeerde ook de avocado-rijstwafel-fase al (daar zit ik altijd nog een beetje in, denk ik) en het shakshuka-tijdperk (all day, every day). Ik vermoed dat ik de Instagram-volgers hier niets nieuws vertel.

Momenteel heb ik te maken met een mango obsessie. Een rijpe mango vind ik zo ongeveer het lekkerste fruit dat er bestaat. Als ik een verse, zoete, sappige mango in blokjes snijd voor bij ons fruitontbijt, dan sabbel ik met mijn tanden de overgebleven schillen zo goed als ik kan af om niets van dat overheerlijke vruchtvlees verloren te laten gaan. En dat lukt mij onmogelijk zonder geluid te maken. Ik heb geen tweesterrengerechten nodig om tot culinaire orgasmes te komen, zo blijkt.

Mango it is dus vandaag. Met een elegant dessert, boordevol verschillende smaken en texturen, maar toch makkelijk te bereiden. Licht, lief voor de lijn en bovenal… lekker.

Karola's Kitchen - kwark exotic

Ingrediënten voor 2 desserts:

een handje vol ongezouten, gepelde pistachenoten
een handje kokosschilfers (ook wel kokoschips genoemd)
½ mango, in kleine blokjes
¼ limoen (sap en zeste)
1 tl kokosrasp
160 g magere platte kaas
de pulp van een halve passievrucht
½ tl steviapoeder (of een andere zoetstof, naar je eigen smaak)

Bereiding:

  1. Schep de mangoblokjes om met ½ tl limoensap (of voeg wat meer toe naar je eigen smaak) en de kokosrasp. Zet opzij in de koelkast.
  2. Rooster de pistachenoten in een droog pannetje en hak ze fijn (zonder er meel van te maken). Rooster vervolgens ook de kokosschilfers tot ze net bruin kleuren.
  3. Roer de passievruchtpulp en het steviapoeder door de platte kaas.
  4. Verdeel de pistachenootjes over twee glaasjes, schep er de passievruchtkwark en vervolgens de mangosalade bovenop. Werk af met de geroosterde kokosschilfers en rasp er tot slot wat limoenzeste overheen.

Tips:

Met fruit en yoghurt-achtige dingen kan je heerlijk en veelzijdige desserts maken. En licht! Voor mij essentieel als afsluiter van een maaltijd, want anders heb ik er toch niet echt veel geniet van. (Loodzware chocoladetaart eet ik liever zo rond 16 u, you see.)
Mijn favoriete fruit-yoghurt(like) desserts zijn:

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!