Zoeken

Courgetti met feta, kerstomaatjes en olijven

Als tweede in de reeks ‘super snelle courgetti-gerechtjes’ schotel ik jullie deze combinatie met feta, kerstomaatjes, zwarte olijven, rode ui en oregano voor. Opnieuw een klassieker dus. Daar waar het vorige recept (courgetti met Parmezaan en pijnboompitjes) op de Italiaanse keuken geïnspireerd is, komt deze combinatie duidelijk overgewaaid uit de Griekse contreien. (Valt het op dat ik verlang naar zon en warmte?)
Als je een spiralize-beginner bent, lees dan zeker nog een al mijn tips na via DEZE LINK.

Karola's Kitchen - courgetti met feta, kerstomaatjes en olijven

Ingrediënten voor één eter:

1 courgette, het bruine topje verwijderd (de steelaanzet niet verwijderen)
15 kerstomaatjes, gehalveerd
½ kleine rode ui, in heel fijne halve ringetjes
50 g feta, verkruimeld
8 zwarte olijven, in ringetjes
1 tl olijfolie (eventueel met chili, als je van wat pit houdt)
½ tl balsamicoazijn
½ tl gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Zorg er ook voor dat alle ingrediënten helemaal voorbereid klaarliggen om je gerecht samen te stellen.
  2. Draai met behulp van een spiraalsnijder de courgette in sliertjes. (Klik HIER voor al de nodige uitleg, mét how-to foto’s en tips.) Kies voor de fijnste optie.
  3. Schep in een grote kom de courgetti, rode ui, gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, balsamico-azijn en chili-olijfolie voorzichtig om, tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. Verdeel de kerstomaatjes erbovenop en strooi de feta en olijfjes eroverheen.

Tips:

Spiralize away! Ook met onderstaande gerechtjes:

Je kan een overschotje olijven niet alleen kwijt in de courgetti alla puttanesca, maar ook in de volgende recepten:

 

4 reacties

  1. Hallo,
    Eerst en vooral, dank je wel voor al je heerlijke recepten.

    Dit receptje met “courgetti” lijkt mij de ideale lunch om mee te nemen naar het werk. Maar kan je die “courgetti” lang bewaren ? Of hou je de ingrediënten beter apart ?
    En vraag me ook af of je dit ook zou kunnen doen met komkommer. Want daarin zitten dan weer die zaadjes in het midden.

    Groeten
    Martine

    1. Dag Martine
      Ikzelf heb nog nooit courgetti meegenomen als lunch omdat ik inderdaad vrees dat die niet meer zo smakelijk is na een nacht en halve dag in een potje te zitten. Als je het probeert, zou ik de courgetti en de rest van de ingrediënten zeker gescheiden potjes bewaren. En als het kan je lunch ’s morgens maken ipv ’s avonds.
      Eens proberen kan geen kwaad hè 😉
      Wat de komkommer betreft: die bevat nog veel meer vocht dan courgette. Er zal zich dus sowieso een soepje ontwikkelen. Om meteen op te eten, lijkt me dat nog enigszins te doen, maar dat bewaren lijkt me geen optie. De zaadlijsten komen er trouwens in principe uit langs het gat van de Spiralizer hè, dus die doen niet zoveel kwaad denk ik.
      Veel succes ermee alvast! En laat maar weten hoe het verlopen is!
      Groetjes
      Karolien

  2. Ik heb de lunch de dag ervoor klaargemaakt, in een luchtdikke kom bewaren en de courgetti is nog lekker knapperig (was er ook wat bang voor, eerlijk gezegd) . Tomaatjes en feta er niet onder gemengd. Wel nog een klein handje geroosterde pijnboompitten aan toegevoegd :).

  3. Hangt ervan af hoe je de courgetti wilt. Als je niets doet vind ik die courgetti te hard.
    Ik heb van een topchef geleerd dat je de courgetti mooi beetgaar kunt maken door ze te marineren in de vinaigrette (olijfolie + balsamicoazijn in dit geval). Ze garen dan in het zuur van de vinaigrette.
    Dus ik laat ze ’s nachts marineren en de rest van de ingredienten inderdaaad vlak het opdienen eronder mengen.

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!