Zoeken

Courgetti met Parmezaan en pijnboompitjes

Sinds een dik jaar ben ik de trotse eigenaar van een spiraalsnijder. Ik kreeg hem van Mijn Mama voor Kerst cadeau en blogde er toen reeds vol enthousiasme over. En vandaag ben ik nog steeds een even grote fan van dit handige keukenspeelgoedje. Daar waar ik er in het begin vooral warme gerechten mee klaarmaakte (zoals courgetti met tomaatjes, basilicum en Parmezaan, courgetti alla puttanesca en courgetti met radijsjesloof en geitenkaas), leerde ik dat je courgetti (zoals ik courgetteslierten graag noem) ook perfect koud kan eten. En zo werd ik er al snel behoorlijk handig in om in een handomdraai (pun intended – te mooi om te laten liggen) een heerlijke pasta-achtige groentelunch op tafel te zetten. Ik schrijf hier wel lunch, maar uiteraard kunnen koude courgetti-gerechten ook perfect als avondeten dienst doen. Ik eet gewoon graag warm ’s avonds, that’s all 🙂

Dit eenvoudige, vrij klassieke recept is het eerste in een reeks van 3 supersimpele spiraalgerechtjes, waarvoor je niet aan het koken moet gaan. Ideaal ook voor als de zomer er weer aankomt: fris, lekker, licht en weinig gedoe 🙂
Lees zeker en vast nog eens mijn tips over het spiralizen na! Je kan er makkelijk naartoe klikken via DEZE link.
Veel plezier ermee alvast!

Karola's Kitchen - courgetti met Parmezaan en pijnboompitjes

Ingrediënten voor één eter:

1 courgette, het bruine topje verwijderd (de steelaanzet niet verwijderen!)
een handvol rucola
20 g pijnboompitjes
20 g verse Parmezaan, fijn geraspt
1 tl olijfolie
1 tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan op een laag vuur. Schud zoveel mogelijk om, zodat ze mooi bruin worden en niet aanbranden. Zorg er ook voor dat alle andere ingrediënten helemaal voorbereid klaarliggen om je gerecht samen te stellen.
  2. Draai met behulp van een spiraalsnijder de courgette in sliertjes. (Klik HIER voor al de nodige uitleg, mét how-to foto’s.) Kies voor de fijnste optie.
  3. Schep in een grote kom de courgetti, rucola, gedroogde kruiden, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, olijfolie, ¾ van de Parmezaan en ¾ van de pijnboompitjes voorzichtig om, tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. Strooi de rest van de kaas en pitjes erbovenop.

Tips:

Of je de courgetti nu warm of koud gebruikt, voeg pas op het allerallerlaatste ogenblik zout toe. Zout onttrekt namelijk vocht aan groenten en zo krijg je slappe slierten en een sapje op de de bodem van je bord.

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!