Zoeken

Gegrilde courgette met frambozen en brie

Deze op-en-top zomerse salade, met die wondermooie framboosjes en hun magische anti-rimpelkrachten, kan je gerust ook met veldsla of eikenbladsla maken.
Zoals wel al duidelijk is ben ik een enorme rucolafan! Door zijn pittigheidĀ is dit kleine slasoortje niet gewoon “vulling”, maar een volwaardige smaakmaker. Ik voeg ook wel eens komkommer toe, om nog wat meer beet te geven aan deze salade.
gegrilde courgette met frambozen en brie (640x422)

Ingrediƫnten voor ƩƩn gewone eter:

50 g rucola, gespoeld en gedroogd
Ā½ courgette, in halve schijfjes
1 lente-uitjes, in fijne ringetjes
een handvol frambozen, gehalveerd
60 g brie, in stukjes
een handjevol geschaafde amandelen
1 tl olijfolie
Ā½ tl balsamicoazijn
Ā½ tl gedroogde oregano
peper en zout

Bereiding:

  1. Schep de courgettes om met Ā½ kl olijfolie, de oregano, peper en zout. Verhit een grillpan en grill de schijfjes enkele minuten aan elke kant, tot ze een mooi kleurtje hebben. Zet apart.
  2. Rooster de amandelen goudbruin in een droge pan.
  3. Vermeng de rucola met het lente-uitje, de andere Ā½ kl olijfolie en de balsamicoazijn. Schep vervolgens de courgettes erdoor.
  4. Voeg als laatste de brie, frambozen en amandelen toe en schep voorzichtig om. Kruid eventueel wat bij met peper en zout.

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!