Zoek

Komkommer, tomaat en zoete paprika met feta

Het is vakantie. Zoals vakantie hoort te zijn: bloedheet, de Gentse Feesten zijn volop aan de gang, er ligt een heerlijk weekend Tomorrowland in het verschiet en ik heb tijd om te lummelen, lezen en lanterfanten (pro’s noemen dat “met tijd morsen” naar ’t schijnt – ik ben nog geen pro…). Het duurt altijd even voor ik echt helemaal door heb dat ik helemaaaaal vrijjjjj ben, maar gelukkig heb ik zo ’n 2 maanden de tijd om in the mood te komen, dat scheelt. En ik ben er! In the mood!

Goed. ’t Zijn dus Gentse Feesten. Twisted as my brain is, heb ik een Gentse Feesten-checklist, die ik elk jaar uiteraard ook braaf afwerk.
– Nieuwe muziek en bands ontdekken: check! (Uberdope en Royal Funk Force, respectievelijk eigen kweek en covers, maar allebei met duust knipogen. Geweldig! En ook al was ik behoorlijk out of my comfort zone met mijn Alice In Wonderland-rokje en diamantjes-sandaaltjes tussen al die hiphoppers: Uberdope was het waard. – zoals ze het zelf zo mooi zeggen.)
– Een veggie-burger eten op het Sint-Baafsplein: check! (Jaja, met broodje enal.)
– Mensen kijken: che-e-eck!!! (One of my favorite parts! Maar hierover uitweiden zou extreem niet oké zijn. Ook al wil ik veel vertellen. Heel veel. Ik dacht aan een fotoboek… Maar nee. Nee Olaerts. Volgend punt.)
– Op de G-Force gaan: check! (Vanop 4000 m uit een vliegtuig springen is er niets tegen. En dat bedoel ik heel letterlijk. Damn… Ik schijn elk jaar opnieuw te vergeten hoe verschrikkelijk dat ding is. Maar ik ben er écht van overtuigd dat hij harder ging en meer ronddraaide dan vorig jaar.)
– Oliebollen eten: check! (Gelukkig pas NA de G-Force.)
– Frietjes uit een puntzak eten… Ai… FAIL.
Maar omdat ik daar een zeer goed doordachte en weloverwogen reden voor heb, blijft mijn autistische ik hier vrij rustig bij. Ik ben de komende 3 dagen namelijk aangewezen op festivaleten. Horror. Pizza, frieten, hamburgers… DRIE DAGEN. En ja, Tomorrowland is een luxe-festival en je kan er dus ook andere, “gezondere” kraampjes vinden. Met aanhalingstekens inderdaad. Want “pasta met groenten”, daarmee bedoelt men twee halve verdwaalde kerstomaatjes en een maantje courgette in een berg witte macaroni. Hier is het geen optie om te vragen om de pasta eruit te laten dus. (Ik doe dat voortdurend, ook al zijn de Belgen, in tegenstelling tot de Nederlanders, daar nog niet helemaal klaar voor, merk ik regelmatig.)
Tijdens mijn vorige Tomorrowland in 2012 had ik het op een akkoordje gegooid met de man van de barbecuestand: doordat ik geen vlees at, kreeg ik altijd extra veel rauwkost, aardappelsalade en een tweede broodje. Zo bleef het toen bij één stuk pizza, want variatie blijft uiteraard uiterst belangrijk. Twee zomers geleden at ik dus inderdaad nog aardappelsalade en brood… Now what?

Het ziet ernaar uit dat ik me bij mijn lot moet neerleggen… CARBS!!! Brood, frieten, pasta, pizza… Ik ken mijn lijf, zeer goed intussen, en ik weet dat het er niet zo blij mee zal zijn…
Dus! Zolang het nog even kan (en ook om die oliebollen van gisteren wat te compenseren): groenten, groenten, GROENTEN!
En misschien de weegschaal een dag of drie mijden, na mijn terugkeer uit het beloofde land…

komkommer, tomaat en zoete paprika met feta (640x418)
Ingrediënten voor één grote eter:

½ komkommer, ontpit, in halve maantjes
1 lente-uitje, in ringetjes
15 kerstomaatjes, gehalveerd
½ rode puntpaprika, in halve ringen
3 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
50 g feta, verkruimeld
1 handvol verse munt en oregano, grof gehakt
1 tl balsamicoazijn
1 tl olijfolie
een snuif gedroogde chilivlokken
peper en zout

Bereiding:

  1. Roer alle bovenstaande ingrediënten door elkaar. Et voila!

Tip:

Je kan deze salade heel makkelijk nog wat pimpen door frisse rucola en geroosterde pijnboompitjes toe te voegen!

2 reacties

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!