Search

Prinsessenboontjes en rucola met parmezaan

Geroosterde pijnboompitjes, Parmezaan en zongedroogde tomaatjes zijn stuk voor stuk smaakbommen. En ze maken in dit recept zowel de boontjes als de rucola echt beter!
(No offence groentjes… Jullie blijven desondanks my number ones uiteraard.)
Van die dikke, grote Parmezaanschilfers zijn overheerlijk. Maar als je zuinig wil zijn met deze calorierijke kaas, dan verdwijnen die paar schilfers al snel in je salade… Door de kaas fijn te raspen, lijkt het veel meer en is je slaatje ermee vergeven zonder dat je teveel Parmezaan moet toevoegen. Veeeeeeeel smaak voor weinig calorieën dus! Dat geldt trouwens ook voor de zongedroogde tomaatjes: door ze fijn te hakken, zijn ze precies veel meer “aanwezig” in je slaatje, zonder de boel te zwaar te maken. Fijn voor je smaakpapillen en lief voor je lijf dus!

rucola en boontjes met Parmezaan
Ingrediënten voor één gewone eter:

150 à 200 g prinsessenboontjes, schoongemaakt, gehalveerd
1 lente-uitje, in ringetjes
twee handenvol rucola
3 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
20 g Parmezaan, fijn geraspt
een handje vol pijnboompitjes
1 kl olijfolie
1 kl balsamicoazijn
peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de prinsessenboontjes in 6 minuten gaar en laat afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitjes enkele minuten in een droge pan. Schud regelmatig, zodat ze niet aanbranden. Laat even afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom, breng op smaak met de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en schep voorzichtig om.

Tip:

Dit is één van mijn typische lunchpakketjes! Maar de olie en azijn neem ik dan wel apart mee, anders verlept de boel meteen. Als ik geen tijd of zin heb om boontjes te staan koken, vervang ik ze door halve maantjes komkommer. Ook dat vormt een superlekkere combinatie!

4 reacties

Geef een reactie

Search
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!