Zoeken

Stepford-wife tomatentoast

Zo ongelooflijk mooi en verslavend lekker… 
Perfect om die kleine, maar gevaarlijke honger te stillen, na een lange werkdag. En zelfs in twee- of drievoud nog even onschuldig als ze eruit ziet.
Stepford wife tomatentoast (480x640)

Ingrediënten voor één toast:

1 rijstwafel
½ à 1 tomaat
½ kl D&L dressing 10%
enkele blaadjes basilicum, fijngesnipperd
een flinke snuif gedroogd basilicum
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de tomaat in vier en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak vervolgens in kleine blokjes en vermeng met het verse en gedroogde basilicum, peper en zout.
  2. Besmeer de rijstwafel met de dressing en schep de tomatenblokjes erop. Serveren op een bordje met gouden rand is een must!

Tips:

Ik zweer bij grof zeezout. Eigenlijk altijd, maar zeker bij deze toast!

D&L dressing 10% “met de volle smaak van mayonaise”. Dat is er misschien een beetje over, maar het is in elk geval wel een perfecte mayonaisevervanger. Een lekker, caloriearm sausje: ½ kl bevat slechts 7 kcal, terwijl eenzelfde hoeveelheid mayonaise 37 kcal bevat!

Heeft je oog geen nood aan al die schoonheid en heb je gewoon honger? Snijd dan 1/2 tomaat (zelfs zonder ontpitten) in halve schijven. Schik deze op je besmeerde rijstwafel en strooi er gedroogd basilicum, peper en zout en wat verse basilicumsnippers over.

3 reacties

    1. Een absolute aanrader! Ik heb ook altijd alles in huis om deze snel te maken en zo vermijd ik om aan zoetigheden te beginnen (want dan kan ik al snel niet meer stoppen…). Rijstwafels bestaan voor 3/4 uit koolhydraten, dus er zitten zeker en vast veel koolhydraten in. Het ding met rijstwafels is echter: ze wegen niets 😉 Eén wafel weegt amper 8 gram, dus de hoeveelheid koolhydraten die je uiteindelijk binnenkrijgt is beperkt. De combinatie met de vezels en het vocht uit de tomaat, zorgt er nog eens voor dat die koolhydraten trager opgenomen worden, dan wanneer je een droge wafel eet.
      Maar je hebt helemaal gelijk dus: rijstwafels bevatten koolhydraten. Deze toastjes eet ik daarom het liefst als ik net thuis kom, om me de nodige boost te geven om er nog even tegenaan te kunnen voor het avondeten bijvoorbeeld 😉

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!