Dat beetje curry doet het hem in dit gerecht!
Ingrediënten voor één gewone eter:
50 g groene mini-asperges
1 lente-uitje, in ringetjes
50 g veldsla, gespoeld en gedroogd
9 scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
½ avocado, in blokjes
6 kerstomaatjes, in vieren
2 kl olijfolie
½ kl sherryazijn (xeresazijn)
½ kl vloeibare honing
¼ kl currypoeder
een snuif gedroogde chilipeper
peper en zout
Bereiding:
- Verhit 1 kl olijfolie in een pan en roerbak de scampi en de mini-asperges zo ‘n 4 minuten. Kruid met wat peper en zout.
- Meng 1 kl olijfolie, azijn, honing, currypoeder en chili tot een vinaigrette.
- Schep de veldsla om met de vinaigrette. Voeg de tomaatjes, het lente-uitje, de scampi, de asperges en de avocado toe en schep voorzichtig om. Kruid eventueel nog wat bij met zout.
Tip:
Serveer meteen! Veldsla is, net als rucola, heel gevoelig voor het zuur van de tomaten en de azijn. Maak je deze salade vooraf, voeg de vinaigrette en de tomaten dan nog niet toe.
Niets uit dit artikel mag verveelvoudigd of gekopieerd worden in enige vorm, enerzijds elektronisch of digitaal, anderzijds via fotokopijen of opnamen, op welke wijze ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur, Karolien Olaerts.
2 reacties
Goddelijk sausje!
Vind ik ook 😀 Je reactie geeft me zin dit gerechtje zelf nog eens te maken, want dat is al eeeeeeeuwen geleden!