Zoek

Supersnelle bloemkoolpeterseliesoep

Ook health freaks als ik worden wel eens geveld door mottige microben… Ik ben heel, heel zuinig met allerhande pijnstillers en lapmiddeltjes, zelfs op zieke daagjes. Het beste medicijn vind ik veeeeeeeeel slapen. Daarnaast wil ik mijn lichaam goede brandstoffen geven en het vooral niet extra belasten met suikerbommen en pakjeseten. Geen indrukwekkende collectie bewaarmiddelen voor dit ziek kindje dus, maar wel een flinke portie vitamientjes, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds!
Denk nu niet dat ik in de stemming ben om een hele hoop groenten te snijden, één of ander fancy gerecht in elkaar te knutselen en vervolgens een slagveld van een keuken op te ruimen. De komende dagen staan er hier wel degelijk luie-wijven maaltijden op het menu!
Mijn luie-wijven bloemkoolpeterseliesoep kost tijd, noch moeite. Net zoals mijn broccolisoep, overigens. (Een vriendin timede het eens: exact 4 minuten kropen erin. En da’s inclusief het openen en sluiten van de diepvriezer.)
Snel klaar, geen gedoe, smakelijk lekker en heerlijk comfy… Just what I need right now.

luie-wijven bloemkoolpeterseliesoep

Ingrediënten voor twee grote kommen soep:

½ kg bloemkoolroosjes, uit diepvries
1 l kokend water
2 vetarme groentebouillonblokjes
2 el gehakte peterselie, uit diepvries
peper en zout

Bereiding:

  1. Doe de bloemkool, het water en de bouillonblokjes in een kookpot en laat alles gedurende 20 à 30 minuten op een laag vuur sudderen.
  2. Laat even afkoelen en mix de soep fijn. Voeg de peterselie toe en ga er kort nog eens doorheen met de mixer. Kruid tot slot naar smaak met peper en zout.

7 reacties

  1. Lifesaver op drukke dagen om toch voedzaam te lunchen :). Net kunnen maken met baby op de arm – ideaal! De peterselie maakt het nog lekker fris ook, was ik anders sowieso vergeten dat ik dat nog in de diepvries had liggen – dankjewel! Voor het recept én die diepvries groenten en kruiden dat ik heb, want dat is sowieso door jouw invloed :). Groetjes, Rosanne

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!