Zoeken

Supersnelle wortelkomijnsoep

Ik sta met heel veel plezier uren te kokkerellen, maar het maken van soep mag voor mij echt geen tijd kosten. Nochtans kan ik niet zonder! Winter of zomer, als tussendoortje, lunch of laatavondsnackje: I love soep. Maar gesofisticeerde bouillons, veloutées en consommées maken is niet aan mij besteed. Soep moet voor mij simpel, lekker en ook superlicht zijn. Zonder veel show. Mijn luie-wijven soepjes zijn om die reden zonder enige twijfel mijn favoriete eigen recepten. Ik maak ze aan de lopende band! En ik ben blijkbaar niet de enige 😉 Na heel wat enthousiaste reacties over mijn luie-wijven broccolitijmsoep en mijn luie-wijven bloemkoolpeterseliesoep, leek het me wel tijd om eens een nieuweling te bedenken voor deze categorie. Niet dat daar echt veel denkwerk aan te past komt. De magische formule is eenvoudig: diepvriesgroenten en kruiden uit potjes. Nog steeds gezond, maar ook lekker snel.
Met 85 kcal voor een grote kom zijn mijn luie-wijven soepjes ook meer dan lief voor de lijn. Geen enkele pakjessoep doet beter. Zelfs die compleet smaakloze Knorr Lignes niet 😉
Vier minuten werk (yep, de wetenschapster in mij vond het nodig dit exact te laten timen) en 25 minuten geduld en that’s it!
luie wijven wortelkomijnsoep (800x436)

Ingrediënten voor zo ‘n 5 grote kommen soep:
1 kg wortelschijfjes, uit diepvries
2 l kokend water
3 tot 4 vetarme groentebouillonblokjes (hangt ervan af hoeveel water je gebruikt hebt)
2 el gehakte koriander, uit diepvries (dit is geen must, maar maakt de soep wel wat feestelijker)
1 kl gemalen komijn
versgemalen peper en grof zeezout

Bereiding:

  1. Doe de wortelschijfjes, het water en de bouillonblokjes in een kookpot en laat alles gedurende 20 à 30 minuten op een laag vuur sudderen.
  2. Laat even afkoelen en mix de soep fijn. Voeg de koriander toe en ga er kort nog eens doorheen met de mixer. Kruid tot slot met de komijn en met peper en zout, naar je eigen smaak.

Tip:

Hou je van warme, oosterse kruiden? Voeg dan nog een koffielepel gemalen koriander en een koffielepel kurkuma toe!

2 reacties

  1. Ik voeg de kruiden pas na het koken toe, omdat ik vind dat komijn soms wat bitter kan smaken. Dus om dat te vermijden, doe ik het er pas als laatste bij. Maar misschien vind je dat zelf helemaal niet storend of opvallend, dus het hoeft niet per se een probleem te zijn 😉

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!