Pruim-hazelnootcrumble

Fruit… I’m an addict. Alle kleuren, vormen, soorten en maten kunnen mij smaken, op elk moment van de dag. Bij mijn ontbijt neem ik meteen al een flinke portie. Meerdere porties eigenlijk, volgens normale maatstaven. Blauwe bessen, frambozen, geprakte banaan, versneden vijgen, granaatappelpitjes… Ik draai het allemaal door mijn yoghurt en werk die dan af met mijn ontbijtzadenmix. Af en toe lepel ik er nog een passievrucht boven uit, als extra sausje: overheerlijk én zoooo mooi!
Ooit, vele kilo’s geleden, kreeg ik van een diëtiste te horen dat al dat fruit echt niet kon! Dat moest meteen geschrapt worden! Ik moest het doen met 2 stuks per dag… Van alle regeltjes die ze mij en mijn 75 kg oplegde, was dat voor mij de verschrikkelijkste.
Ja, fruit bevat veel suiker. Maar het bevat ook heel wat vocht en vezels en een schat aan vitaminen en mineralen. Binnen mijn koolhydraatarme dieet, vormt fruit sowieso mijn grootste suikerbron, mijn gezonde opkikker!
In deze crumble spelen pruimen de hoofdrol en zijn de bijrolletjes weggelegd voor abrikoosjes en cranberries. Het is een fantastisch dessertje, maar kan ook perfect als zondags ontbijt of bij een tas thee, na een stevige herfstwandeling. Heaven!

pruimhazelnootcrumble

Ingrediënten voor één eter:

2 pruimen, in grote stukken
3 gedroogde abrikozen, grof gehakt
een klein handje gedroogde veenbessen (cranberries)
½ kl steviapoeder
15 g hazelnootpoeder
10 g hazelnoten, grof gehakt
1 kl honing
5 g koude boter
snuifje grof zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schep in een ovenschaaltje de pruimen om met de abrikozen, veenbessen en het steviapoeder.
  3. Kneed met je vingers de boter, honing en gehakte noten tussen het hazelnootpoeder. Voeg ook het zout toe en vermeng tot je een kruimelachtige massa hebt. Verdeel deze over het fruit en plaats zo ‘n 20 minuten in de oven.
  4. Werk eventueel af met wat gezoete platte kaas, Griekse light yoghurt of opgeklopte sojaroom.
Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten