Verse kaas met peertjes en kardemom

Verse kaas met peertjes en kardemom

De combinatie kardemom en peer is een beetje te vergelijken met basilicum en tomaat. De twee zijn niet gewoon lekker samen, ze maken elkaar beter!

verse kaas met peertjes en kardemom (800x533)

Ingrediënten voor vier dessertjes:

200 g magere verse kaas
1 grote peer, in stukjes
een handvol geschaafde amandelen
1 tl steviapoeder (of een ander zoetmiddel, naar eigen smaak)
¼ tl kaneel
een snuifje kardemom
enkele druppels vanille-essence (optioneel)

Bereiding:

Rooster de amandelen kort in een droge pan. Hou ze goed in de gaten, zodat ze niet verbranden! Zet opzij.

Vermeng de verse kaas met een halve theelepel steviapoeder. Voeg eventueel wat extra toe, naar je eigen smaak.

Stoof de peertjes met 1 eetlepel water, een halve theelepel steviapoeder, de kaneel, kardemom en vanille-essence in een 7-tal minuten goed gaar. Laat het deksel op de pan en roer tussendoor regelmatig om.

Maak er vier elegante laagjesdessertjes van of roer alles gewoon lekker door elkaar in één ontbijtkom. As you wish!

Tip:

Dit recept is voedzaam genoeg om een ontbijt te zijn, licht genoeg om als tussendoortje dienst te doen en lekker genoeg om als dessert geserveerd te worden! In dat laatste geval maak je de portie wel best wat kleiner. Verkruimel eventueel ook een speculaasje in de platte kaas. Nog lekkerder!

Je kan de gestoofde peertjes ook apart klaarmaken en in de koelkast bewaren om je yoghurt op te fleuren of een rijstwafel mee te beleggen, net zoals met de Pommes perdues (klik hier voor dat recept).

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten