De combinatie kardemom en peer is een beetje te vergelijken met basilicum en tomaat. De twee zijn niet gewoon lekker samen, ze maken elkaar beter!
Ingrediënten voor vier dessertjes:
200 g magere verse kaas
1 grote peer, in stukjes
een handvol geschaafde amandelen
1 tl steviapoeder (of een ander zoetmiddel, naar eigen smaak)
¼ tl kaneel
een snuifje kardemom
enkele druppels vanille-essence (optioneel)
Bereiding:
Rooster de amandelen kort in een droge pan. Hou ze goed in de gaten, zodat ze niet verbranden! Zet opzij.
Vermeng de verse kaas met een halve theelepel steviapoeder. Voeg eventueel wat extra toe, naar je eigen smaak.
Stoof de peertjes met 1 eetlepel water, een halve theelepel steviapoeder, de kaneel, kardemom en vanille-essence in een 7-tal minuten goed gaar. Laat het deksel op de pan en roer tussendoor regelmatig om.
Maak er vier elegante laagjesdessertjes van of roer alles gewoon lekker door elkaar in één ontbijtkom. As you wish!
Tip:
Dit recept is voedzaam genoeg om een ontbijt te zijn, licht genoeg om als tussendoortje dienst te doen en lekker genoeg om als dessert geserveerd te worden! In dat laatste geval maak je de portie wel best wat kleiner. Verkruimel eventueel ook een speculaasje in de platte kaas. Nog lekkerder!
Je kan de gestoofde peertjes ook apart klaarmaken en in de koelkast bewaren om je yoghurt op te fleuren of een rijstwafel mee te beleggen, net zoals met de Pommes perdues.
Niets uit dit artikel mag verveelvoudigd of gekopieerd worden in enige vorm, enerzijds elektronisch of digitaal, anderzijds via fotokopijen of opnamen, op welke wijze ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur, Karolien Olaerts.
9 reacties
Stoof de peertjes met 1 eetlepel water ?? Klopt toch niet?
Euhm… Dank je voor je reactie 😉 Maar het recept klopt absoluut 🙂 Wel het deksel op de pan laten en af en toe eens roeren. Smakelijk alvast!
Juist klaargemaakt als ontbijt. Onweerstaanbaar lekker! Dank voor receptje!
Een van mijn favoriete herfst ontbijtjes, met wat vanilleyoghurt van alpro. Heerlijk 🤤
Doet me plezier! 🙂
Hoi Karolien! Ik ga dit als dessert maken met oudjaar: niet te zwaar en lijkt me een super combo. 🙂
Als je Zusto gebruikt ipv Stevia kan je best uitgaan van 10 theelepels, toch? Bedankt alvast!
10?? Oei oei nee! 1 à 2, afhankelijk van je smaak. Even proeven dus 🙂
Haha, sorry, vergeten te vermelden dat ik 20 glaasjes ging maken voor oudjaar. 🙂 Ze waren geslaagd!