Zoek

Mijn 10 favoriete lunches-to-go

De paasvakantie is voorbij. Iedereen terug aan het werk, op tijd op post en op tijd in bed. En daar ergens tussenin: op tijd goed, voedzaam en lekker eten. ’s Avonds vinden velen wel ergens een gaatje om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar de lunch blijft voor niet-boterham-eters vaak nog een struikelblok… En het moet gezegd: geen boterhammen eten kan soms lastig zijn. Maar met de juiste tips & tricks wordt het maken van groentelunches al snel een gewoonte, routine en de normaalste zaak van de wereld.

Die juiste tips & tricks schreef ik al eens uit voor jullie in ‘10 tips voor het verzachten van uw lunchpakketleed‘. En ze zijn jullie niet ontgaan. Meer dan 8 600 keer werd deze blogpost (klik HIER) al gelezen en daar ben ik blij om. Want die tips zijn, naar mijn bescheiden mening, echt een goede basis om aan de slag te gaan. Ze zetten je op weg om zelf groentelunches samen te stellen, maar voor wie het graag iets concreter heeft, zet ik hier mijn 10 favoriete lunchrecepten voor je op een rijtje.

10 favoriete lunchpakketjes

Je kan telkens via de foto en de gekleurde links doorklikken naar de recepten. Hopelijk kan ik je inspireren om de lente en zomer boordevol groenten in te gaan!

SALADES MET ENKEL RAUWE INGREDIËNTEN
Handig als je geen zin of tijd hebt om groenten te koken.

1. RADIJSJES EN ZO MET PISTACHENOTEN EN EEN YOGHURTSAUSJE

Karola's Kitchen - radijsjes en zo met pistachenoten en een yoghurtsausje

2. KOMKOMMER, TOMAAT EN ZOETE PAPRIKA MET FETA

Karola's Kitchen - komkommer, tomaat en zoete paprika met feta

3. TOMAAT EN MOZZARELLA MET PIJNBOOMPITJES EN RUCOLA

Karola's Kitchen - tomaat en mozzarella met rucola en pijnboompitjes

 

SALADES MET ZOWEL RAUWE ALS GEKOOKTE/GEGRILDE INGREDIËNTEN
Voor beginners lijkt het de Mount Everest, voor ervaringsdeskundige een braaf duintje aan de Noordzee: groenten voor in je lunchpakketje koken of grillen. Een tip: doe dit op voorhand, in grote hoeveelheden, als je er de tijd voor hebt en bewaar de gare groenten in luchtdichte doosjes in de koelkast. Zo heb je ze maar voor het grijpen als je je slaatje wil samenstellen.

4. LINZENSALADE MET BALSAMICO EN BASILICUM

Karola's Kitchen - linzenlunch met balsamico en basilicum

5. BROCCOLI MET AVOCADO EN FETA

Karola's Kitchen - broccoli met avocado en feta

6. PRINSESSENBOONTJES MET RUCOLA, PARMEZAAN EN ZONGEDROOGDE TOMAAT

Karola's Kitchen - rucola en boontjes met Parmezaan

7. COURGETTE EN VENKEL MET KRUIDENKAAS EN WALNOTEN

Karola's Kitchen - courgette en venkel met kruidenkaas en walnoten

 

GEGRILDE GROENTESALADES
Mijn favorieten. En wel om verschillende redenen. De groenten die erin gebruikt worden, hebben meer ‘body’, meer vezels en koolhydraten, in tegenstelling tot komkommer, tomaat en rucola bijvoorbeeld die min of meer alleen uit water bestaan. Ik vind deze salades daarom heel verzadigend. De verscheidenheid aan texturen maakt ze super lekker en last but not least: ook al lijken ze misschien tijdrovend op het eerste zicht, in the end zijn ze dat niet! Wa-hant: je kan meteen een heel grote hoeveelheid maken. In de koelkast blijven deze salades tot wel 3 dagen lekker en smakelijk! Dat is onmogelijk met groentelunches op basis van rauwe groenten. Bovendien doet de oven eigenlijk het grootste deel van het voorbereidend werk. Dus je ziet het: de moeite waard om eens te proberen!

8. BALSAMICOBIETJES EN POMPOEN EN SPINAZIE UIT DE OVEN

Karola's Kitchen - balsamicobietjes, pompoen en spinazie uit de oven

9. PIKANTE SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN
Een leuk weetje: deze salade maakte ik eens voor een pedagogische studiedag bij ons op school, voor het picknickbuffet. Sindsdien is dit een gerecht een vaste waarde geworden in onze leraarskamer. We zijn met bijna 100 collega’s en het lijkt alsof er altijd wel iemand deze salade of een variant erop in zijn lunchbox heeft. Hoe geweldig is dat niet?

Karola's Kitchen - pikante salade van geroosterde groenten

10. GEGRILDE GROENTEN MET FETA EN RUCOLA

Karola's Kitchen - gegrilde groenten met feta en rucola

 

4 reacties

Geef een reactie

Zoek
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!