Zoeken

Komkommerhapje met verse kruidenkaas

Dit frisse komkommerhapje is supereenvoudig en heel snel klaar. Ideaal voor een last minute apero-improvisatie! De zeewierpareltjes zijn een vegan (en dus ook ecologischer en diervriendelijker) alternatief voor lompviseitjes. Ik vind ze een echte meerwaarde in deze simpele, maar verrassende combinatie. Je vindt ze in de verse visafdeling van o.m. Delhaize.komkommerhapje met verse kruidenkaas (640x427)

Ingrediënten voor 6 à 8 hapjes:

6 à 8 schijfjes komkommer
65 g zachte geitenkaas of Philadelphia of stevige, volle Griekse yoghurt
1 el (plantaardige) yoghurt natuur (deze is niet nodig als je Griekse yoghurt gebruikt i.p.v. geitenkaas)
een klein handje fijngehalte verse kruiden (bieslook, peterselie, munt en/of dille zijn heel geschikt)
2 radijsjes
1 tl Cavi-Art (of zwarte lompviseitjes)
versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Vermeng zachte geitenkaas, yoghurt, verse kruiden en peper tot een gladde massa. (Als je Griekse yoghurt gebruikt, voeg dan ook wat zout toe.) Zet opzij.

Leg de schijfjes komkommer op een keukenpapiertje en dep ze droog. Snijd de radijsjes in dunne, halve maantjes.

Leg een lepeltje van de verse kruidenkaas op een schijfje komkommer. Steek twee halve radijsschijfjes in de kaas en leg er een klein toefje lompviseitjes of Cavi-Art bovenop. Werk eventueel af met heel fijn gesneden snippertjes bieslook of dille.

Tips:

Heb je verse dille gekocht en een heleboel over, maak er dan de Groene shakshuka mee!

Cavi-Art blijft lang goed. Je kan de overschot o.m. gebruiken om er tijdens het aspergeseizoen de Asperges met ei en verse kruiden mee te maken.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!