Search

Appel-gember mocktail

Een beetje zoet, een fijn zuurtje en lekker wat pit. Dat is deze Appel-gember mocktail, kort samengevat. Dit verfrissend alcoholvrij aperitief is de perfecte opener van een heerlijke avond. 

Geen alcohol, wél smaak

Mocktail-recepten bedenken vind ik ontzettend leuk. Een lekkere en interessante belevenis proberen creëren binnen het kleine volume van een glas is een uitdaging. Daar hou ik van. En wellicht vond mijn enthousiasme voor mocktails ook haar oorsprong in al meer dan twintig jaar lang aangewezen zijn op frisdrank en fruitsap tijdens een avondje uit. (Ik drink namelijk geen alcohol, nooit gedaan.) Vandaag heb je gelukkig al wat meer keuze, als je het eens alcoholvrij wil houden. Maar toch heb ik de indruk dat het er vaak nog wat braafjes aan toe gaat. Niet zo in mijn recepten. Zout (in de Kokos-passievrucht mocktail), peper (in de Nona Isabella), tabasco (in de Mocktail met komkommer en munt), basilicum (in de Fizzy nectarinemocktail)… Het gaat me nooit om “eens zot doen”, maar een subtiele toets van zo’n specialleke kan een drankje net heel bijzonder maken.

Het recept voor deze Appel-gember mocktail hield ik bewust zo eenvoudig mogelijk. Want ook na een lange, vermoeiende dag, als je geen energie meer hebt om siroopjes te maken of een blender boven te halen, moet je kunnen nippen aan een heerlijk drankje.

NONA Ginger

Ondanks de eenvoud, barst deze virgin cocktail toch van de smaak, dankzij NONA Ginger. NONA Ginger is de nieuwste telg van de NONA-familie. Zusjes June en Spritz gebruikte ik al meermaals in recepten (respectievelijk onder meer in de Kokos-passievruchtmocktail en de Winter Spritz). Al deze alcoholvrije spirits zijn van de hand van de Gentse Charlotte, die zich in het ontwikkelen van de NONA-producten liet bijstaan door topchefs en sommeliers.

De NONA Ginger verschilt wat van haar zusjes: de smaak is namelijk een stuk intenser. Gember all the way! Veel pit, veel vuur, met een tikkeltje zoet voor een mooie balans. Je proeft ook lichte citrustoetsen en een vleugje kurkuma. Helemaal mijn ding!

Zijaanzicht van twee glazen gevuld met appel-gember mocktail, afgewerkt met munt en schijfjes appel. Tegen een lichtgrijze achtergrond.

Appel-gember mocktail

Dit verfrissend alcoholvrij aperitief is de perfecte opener van een heerlijke avond. De hoofdrolspelers zijn appel, limoen en gember. Een perfecte mix van zoet, zuur en pittig. Santé!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 drankjes

Benodigdheden

 • 2 glazen van 33 cl

Ingrediënten
  

 • enkele takjes munt
 • 200 ml appelsap
 • 2 limoenen
 • 60 ml NONA Ginger (= 2 el per glas)
 • crushed ice

Garnering, optioneel

 • groene appel
 • schijfjes limoen
 • takjes munt

Instructies
 

 • Spoel de munt. Doe het appelsap in een beker en dompel de munt erin onder. Laat – in het beste geval – enkele uurtjes of overnacht staan. (Zie tips.)
 • Pers de limoenen uit.
 • Vul de glazen met crushed ice, tot zo'n centimeter onder de rand. Verdeel het limoensap en de NONA Ginger over de glazen. Schenk er tot slot het met munt geïnfuseerde appelsap overheen. Werk indien gewenst af met verse munt, limoenpartjes en schijfjes appel.
Zijaanzicht van twee glazen gevuld met appel-gember mocktail, afgewerkt met munt en schijfjes appel. Tegen een lichtgrijze achtergrond.

Appel-gember mocktail: tips & tricks

Product- en bereidingstips

 • NONA Ginger is verkrijgbaar bij Delhaize of via de NONA webshop.
 • Idealiter laat je het appelsap enkele uren infuseren met de munt. Heb je daar de tijd niet voor, doe dan toch sowieso wat lukt: zelfs een kwartiertje levert al wat smaak op. Kies er in dat geval voor om de Appel-gember mocktail met extra veel verse munt af te werken.
 • Crushed ice kan je kopen in de supermarkt, maar je kan het ook heel eenvoudig zelf maken met gewone ijsblokjes. Wikkel een hoop ijsblokjes in een schone keukenhanddoek (alsof je een knapzak maakt) en sla ze tegen een harde ondergrond (zoals een tegelvloer). Et voila, crushed ice.

Aanpassingen

 • Durf de hoeveelheden in dit recept naar je eigen hand te zetten. Limoen zorgt voor zuur, NONA Ginger voor pit/spice en het appelsap voor zoet. In de Appel-gember mocktail die ik maak is er duidelijk plaats voor zuur en spice. Ben je meer van het zoete type, begin dan met het sap van 1/2 limoen. Hoeft het niet te vurig voor jou, voeg dan in eerste instantie slechts 1 eetlepel NONA Ginger toe. Proef en pas aan, om de mocktail te maken die het beste bij jou past.

Vooraf maken

 • Het beste resultaat bekom je als je deze Appel-gember mocktail last minute samenstelt. De subtiele laagjes geven net dat tikkeltje extra dimensie. Maar wanneer je dit recept voor een grote maakt, kan je eventueel wel al het limoensap, de NONA Ginger en het appelsap vooraf mengen en dit mengsel laten infuseren met de takjes munt. Schenk het mengsel dan over crushed ice wanneer je het serveert.

Heb je nog vragen bij dit recept of heb je genoten van dit gerecht?
Laat dan gerust hieronder een reactie na!
En beoordelen met veel sterren mag natuurlijk ook altijd 😉


– Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met NONA

Niets uit dit artikel mag verveelvoudigd of gekopieerd worden in enige vorm, enerzijds elektronisch of digitaal, anderzijds via fotokopijen of opnamen, op welke wijze ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur, Karolien Olaerts.

4 reacties

Geef een reactie

Search
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!