Karola's Kitchen - Aardbei-ijsthee

Aardbei-ijsthee

Zo ongeveer een jaar geleden deed ik de plechtige mededeling dat ik komaf zou maken met een slechte gewoonte. Ik dronk dagelijks wel een blikje Cola Zero, al zo’n vijf jaar aan een stuk, en ik wou de chemische rommel echt wel bannen. Of houden voor af en toe – want ik doe niet echt aan bannen, daar krijg ik alleen maar meer zin door. Na bijna twaalf maanden kan ik jullie zeggen dat ik die belofte behoorlijk goed nakom. Tijdens uitjes trakteer ik mezelf nog wel eens op een Cola, maar verder komt het goedje hier nog maar zelden binnen. Maar nog steeds heb ik wel wat afwisseling voor al dat water nodig! Vorig jaar kwam ik daarom op de proppen met de supersnelle zomerse ijsthee met gember en limoen. Momenteel heeft deze oranjerozige lekkernij echter een vaste plaats verworven in onze koelkast. Hashtag summervibes  en zo!

Karola's Kitchen - Aardbei-ijsthee

Ingrediënten voor één kan:

5 aardbeien, in kwartjes
het sap van 1 limoen
4 takjes munt
2 tl steviapoeder (of meer, naar smaak – je kan ook bijvoorbeeld Tagatesse gebruiken)
1 ¼ l koud water

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een kan, roer alles goed om en plaats minstens 1 uur in de koelkast.

Tips:

Hoe langer je deze limonade met aardbeien, limoen en munt laat staan, hoe voller de smaak wordt. Een nachtje geeft een superresultaat! Maar zelfs na een uurtje komen de smaken al goed tot hun recht. Gooi de verlepte aardbeitjes en (5 à 10 blaadjes) munt niet weg wanneer de kan leeg is! Ze hebben niet genoeg smaak meer om nog als aromaten te gebruiken, maar wanneer je ze blendt met een nieuwe hoeveelheid water, limoensap en steviapoeder krijg je een tweede portie frisse, fruitige limonade. Anti-voedselverspilling to the max 😉

Nog op zoek naar suikervrije, caloriearme, smakelijke drankjes? Bekijk dan zeker en vast onderstaande recepten eens. Gewoon doorklikken via de links.

 

 

Hit enter om te zoeken of Esc om te sluiten