Zoeken

Aardbei-ijsthee

Zo ongeveer een jaar geleden deed ik de plechtige mededeling dat ik komaf zou maken met een slechte gewoonte. Ik dronk dagelijks wel een blikje Cola Zero, al zo’n vijf jaar aan een stuk, en ik wou de chemische rommel echt wel bannen. Of houden voor af en toe – want ik doe niet echt aan bannen, daar krijg ik alleen maar meer zin door. Na bijna twaalf maanden kan ik jullie zeggen dat ik die belofte behoorlijk goed nakom. Tijdens uitjes trakteer ik mezelf nog wel eens op een Cola, maar verder komt het goedje hier nog maar zelden binnen. Maar nog steeds heb ik wel wat afwisseling voor al dat water nodig! Vorig jaar kwam ik daarom op de proppen met de supersnelle zomerse ijsthee met gember en limoen. Momenteel heeft deze oranjerozige lekkernij echter een vaste plaats verworven in onze koelkast. Hashtag summervibes  en zo!

Karola's Kitchen - Aardbei-ijsthee

Ingrediënten voor één kan:

5 aardbeien, in kwartjes
het sap van 1 limoen
4 takjes munt
2 tl steviapoeder (of meer, naar smaak – je kan ook bijvoorbeeld Tagatesse gebruiken)
1 ¼ l koud water

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een kan, roer alles goed om en plaats minstens 1 uur in de koelkast.

Tips:

Hoe langer je deze limonade met aardbeien, limoen en munt laat staan, hoe voller de smaak wordt. Een nachtje geeft een superresultaat! Maar zelfs na een uurtje komen de smaken al goed tot hun recht. Gooi de verlepte aardbeitjes en (5 à 10 blaadjes) munt niet weg wanneer de kan leeg is! Ze hebben niet genoeg smaak meer om nog als aromaten te gebruiken, maar wanneer je ze blendt met een nieuwe hoeveelheid water, limoensap en steviapoeder krijg je een tweede portie frisse, fruitige limonade. Anti-voedselverspilling to the max 😉

Nog op zoek naar suikervrije, caloriearme, smakelijke drankjes? Bekijk dan zeker en vast onderstaande recepten eens. Gewoon doorklikken via de links.

 

 

24 reacties

 1. Hallo Karolien
  Ik probeerde deze al een paar keer te maken met suiker maar nog niet de juiste hoeveelheid gevonden…
  In je gemberthee staat dat je een 1/2 suikervervanger gebruikt, zou dit hier ook zo zijn?
  Welke stevia gebruik je? De link in de tekst werkt niet meer.
  En zou je deze ook kunnen maken met diepvries-aardbeitjes?

  1. Hey Annelies, intussen zijn er superveel soorten stevia en suikervervanger op de markt dus het is absoluut wat zoeken. Oorspronkelijk gebruikte ik de Pure Via stevia (waarvan 1/2 tl = 1 tl suiker) maar ik ben op één of andere manier die nasmaak toch helemaal beu geworden en ben overgeschakeld op Pure Via Pattisserie. De verpakking geeft aan dat 1 tl stevia = 1 tl suiker, maar ik heb toch de indruk dat je iets méér stevia moet gebruiken. Met gewone suiker heb ik hem nog nooit gemaakt. Met Zusto ook niet, want die lost niet op in vloeistoffen.
   Ik denk dat het met diepvriesaardbeitjes ook moet lukken, maar dan moet je het misschien wel langer laten staan. Ik zou denken dat die diepvriesaardbeien namelijk pas echt smaak beginnen afgeven als ze helemaal ontdooid zijn.

Geef een reactie

Zoeken
Dropbar Content
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

En ontvang allerlei leuke extra’s, zoals seizoens kalenders, weekmenu’s en nog veel meer!